Vilka kända familjer finns i Sverige?

I Sverige finns en lång rad kändisfamiljer där barnen vuxit upp i kändisskap. En sådan familj är Wahlgren-Ingrosso där Pernilla Wahlgren är den mest kända profilen. Hennes dotter Bianca Ingrosso är på god väg att segla om henne, inte minst bland den yngre generationen. Hon har startat en framgångsrik blogg och en podcast som attraherat många lyssnare. Utöver det finns en lång rad framgångsrika familjer såsom Rausing-familjen (upphovsmän till Tetra-Pak) samt Kamprad-familjen (där den framlidne Ingvar Kamprad grundade världsberömda IKEA).

Oftast föds barnen in i kända släkter där de antingen kan leva på pengarna som den övriga släkten drar in, eller väljer att utbilda sig så de kan fortsätta expandera familjens varumärke och koncept.

Hur känns det för ett barn att bli infödd i en känd familj?

Förmodligen kan det kännas speciellt, men också jobbigt. Man har redan som liten fått massor av frågor om hur det är att vara känd och vad kändisar gör, fast det i själva verket rör sig om människor. Kändisar beter sig som andra människor, bara det att de förmodligen har lite mer pengar och därmed fler möjligheter än andra.