Familjelivets essens

Många vittnar om hur viktiga familjeåterföreningar är för individen. Genom att bli ett med sin familj igen så får man tillgång till det trygga nätverket som man alltid kan förlita sig på.

Vad kan familjen göra för dig?

När man har en familj kan man främst som barn fråga sina föräldrar om råd och stöd. Är man intresserad av en viss utbildning så kan ens mamma eller pappa nämna exempel på kontakter som de kan höra av sig till. I länder i Sydostasien så är familjen det trygga nätverket då välfärd inte alltid finns att tillgå. Därför premieras det att skaffa så många barn som möjligt och gärna söner. Sönerna kan ärva gården, jordbruket eller affärerna vilket gör att föräldrarna kan lita på dem om de skulle bli sjuka eller gå bort. Döttrarna är så klart också viktiga, men rent arbetsmässigt så föredrar föräldrar där ofta söner att vända sig till eller be om hjälp hos. Döttrarna fokuserar från tidig ålder på att hitta relevanta partners i andra familjer, som de kan bilda familj med. Sen kan man inte undgå det faktum att ju högre utbildad en förälder är, desto större möjligheter har ett barn att lyckas.

Om ett barn har en läkare till förälder så kan det utan större bekymmer få viktiga mediciner och läkemedel utskrivna. Likaså kan ett barn till en lärare lätt konsultera vederbörande om inlämningsuppgiften eller läxan ser acceptabel ut och är redo att bedömas i skolan.

Vad kan du göra för familjen?

Om du är förälder så kan du se till att dina barn och din partner mår bra och får kärlek. Du kan ge bort pengar om du bedömer att det är för en principiellt viktig sak. Du kan också skjutsa din familj fram och tillbaka från ärenden, hobbies och många fler platser.