Forumet Familjeliv

På sidan Familjeliv kan man inte bara läsa artiklar av sakkunniga såsom advokater, utan också diskutera sitt familjeliv med andra föräldrar, anonymt.

Anonymiteten

Att vara anonym kan kännas som en stor lättnad för många då man har möjlighet att prata med andra utan att tillkännage sig själv. Det kan vara en stor fördel om det är något som känns tungt eller intimt att berätta om för sina nära och kära. Man kan på ett ingående sätt fråga andra familjer hur de har gjort i en speciell situation eller om de har några goda råd att ge på vägen.

Att starta trådar

När man startar en tråd på ett forum kan man inte på förhand veta vad folk kommer säga. Det är på ett sätt spännande och kan leda till att man faktiskt tycker det är kul att diskutera sitt familjeliv.

Mötas i verkligheten med familjer

Att mötas i verkliga livet med andra familjer är idag förhållandevis lätt. Det finns barngrupper som när man har sina barn där kan träffa andra föräldrar för en stunds umgänge. Genom att träffa andra får man en insyn i hur de har löst problem eller vad de helst gör en regnig söndag för att få tiden att gå.

Att på egen hand ta hand om sin familj

Det är helt valfritt att lösa de problem man har på egen hand, utan att rådfråga andra föräldrar. Att ha denna valfrihet är viktigt i ett demokratiskt samhälle och kan göra alla parter nöjda. Barnen mår ofta bra av att ha en naturlig ledare som inte velar för mycket mellan olika alternativ. På så sätt kan barnen utvecklas till trygga och kärleksfulla individer.