Familjerabatter

Så kallade familjerabatter finns det en hel del att läsa om, varav det mesta är positivt. Familjerabatter ses som något bra då det leder till att fler familjer har råd att åka på semester eller göra den där bilturen från hemmet i Skåne upp till Norrland.

Enkelt sagt så går det till så att man anger hur många barn man har och deras åldrar. Efter det kommer prisförslag upp på skärmen (som är kopplad till någon hemsida) och man får upp familjerabatter. Man måste tyvärr oftast kontrollera noga vad som gäller för att hävda sin rätt till familjerabatter, annars har man inte alltid ångerrätt.

Vad är rabatter?

För att få tillgång till en tjänst eller vara så måste man betala för den via en bestämd summa pengar. Rabatter kan reducera priset med en bestämd procentenhet (ofta 10 %) för att locka till sig de som inte har råd i normalfallen. Genom att utnyttja en rabatt så får man mer pengar över till annat, och som man gärna vill lägga pengarna på. En sådan sak är att ge sina barn en eller två glassar extra under semestern. Lite guldkant förgyller vardagen!