Släkten

Ni har tidigare kunnat läsa om att en familj kan räknas som släkten, men vad är egentligen släktens innebörd?

Vad är en släkt?

Sin släkt kan man forska om, vilket många pensionärer med glädje gör om dagarna. En släkt är helt enkelt sin familjs familj och resterande personer omkring. I sin släkt kan man träffa på kusiner, sysslingar, morfäder, farmödrar och allt däremellan. Åldersvariationerna är stora och man brukar tala om generationsmöten när riktigt stora släktträffar anordnas. Delar av släkten kan man ha utomlands vilket blir allt vanligare, då globaliseringen underlättar för folk att flytta och så vidare.

Släktens innebörd

Släkten erbjuder ett stort socialt nätverk och ett skyddsnät ifall man behöver ta lån eller så. Förmögna släkter kan till och med premiera stipendiater som väljer att studera vid ett visst lärosäte, vilket är fullt lagligt. Att komma från en fin släkt är alltså i många fall gynnsamt och positivt. I Sverige får man ingå kusingifte, även om det inte är att rekommendera då risken för incest är stor. Man får absolut inte ingå äktenskap i ned- och uppåtstigande led.

Kända släkter

Det finns en rad olika släkter runt om i världen som blivit berömda just för att hela släkter blivit framgångsrika. Bland de mer namnkunniga kan Rockefeller-släkten, Bush-släkten, Bernadotte-släkten med flera nämnas. I rättvisans namn så får en slumpmässigt utvald person i en släkt jobba hårdare om den tillhör en privat företagssläkt, jämfört med en allmän monarkisläkt, i alla fall för att prestera på topp. Den som föds som prins kommer alltid ha mat på bordet, men är å andra sidan tvungen att representera organ och delta vid ceremonier utan att själv vara förtjust i det.